Їсторія для технологів харчування: лекція з їжі в історії південної України

Сьогодні, 13 лютого в читальній залі Одеського вищого професійного училища морського туристичного сервісу відбулась ексклюзивна лекція історика, працівника Центру патріотичного виховання дітей та молоді, Володимира Полторака. Слухачами лекції були учні трьох груп. Говорили про Чорноморську кухню, про витоки регіональної південно-української гастрономічної спадщини, згадували твір Івана Котляревського “Енеїду”, яку після лекції наші студенти обов’язково перечитають, обговорювали рекордну вилківську Юшку 2018 року, яку готували в місті Вілково співробітники коледжу, а також про історію виникнення страв та продуктів. Захоплива історія смаків та детективна історія страв – усі ці теми можуть привабити туристів до закладів харчування, стати частиною бренду ресторацій. В майбутньому заплановані практичні семінари з метою відтворення старовинних рецептів, які дозволять по іншому зрозуміти минуле батьківщини, уявити його не тільки абстрактно, але й через смаки.

поділитися